Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 29. 13:56, kedd | Sport
Forrás: mno.hu

Visszatér a playboy

Visszatér a playboy

Visszatér 2007 világbajnoka! Az F1 korábbi playboya, Kimi Raikkönen két évre aláírt a Lotus Renault csapatához. Jelenlétével így már hat dudás lesz a csárdában.

A korábban a McLarennél és a Ferrarinál is megfordult 32 éves finn pilóta a Lotus Renault csapatával kötött kétéves szerződést. „Szeretnék meghatározó szerepet betölteni a csapatnál, és segíteni akarok abban, hogy autóink az élmezőnyben végezzenek” – közölte Raikkönen a csapat hivatalos weboldalán. A brit istálló jövőre Lotus néven indul majd a világbajnoki sorozatban.

Már korábban lehetett hallani olyan pletykákat, miszerint az olykor igen motiválatlan – de még így is rendkívül gyors – Raikkönen visszatér az F1-be. Eddig a Williamst emlegették mint lehetséges célpontot, de – szerencsére – egy valamivel versenyképesebb csapatot sikerült neki találni. A Williams ugyanis mindössze 5 pontot tudott gyűjteni az idény során, szemben a Renault 73-jával. Igaz, ezzel is csak ötödik lett az összetettben, de Vitalij Petrov, valamint Nick Heidfeld is állhatott dobogón az évad első két versenyén. Ebben bízhat Kimi is.

Merre is járt az elmúlt két évben az F1 korábbi partykirálya? 2009-ben hagyta ott a száguldó cirkuszt. Abban az évben, amikor Brawn GP bucira verte az egész mezőnyt. A finn pilóta mindössze egy győzelemig jutott, s összetettben is csak a hatodik helyen végzett. A Ferrarinál úgy gondolták, váltani kell, s a helyére érkezett Fernando Alonso a McLarentől.

Saját bevallása szerint Raikkönennek nagy álma vált valóra, amikor kipróbálhatta magát a raliban. Egy-két szakaszt még meg is nyert ugyan, de dobogón egyszer sem állhatott, így jelentősebb eredmények nélkül hagyta ott a rali világát. A finn annyira nem tudott magával mit kezdeni, hogy az idén még a tengerentúli Nascarban is kipróbálta magát.

Raikkönen egyébként az a srác, aki olyan szinten… mondhatni sz…rik bele mindenbe, hogy az már egyfajta életérzés. Amikor egyik monacói versenyén nem tudta befejezni a futamot, kiszállt a kocsijából, megbeszélte a történteket a csapatrádión versenymérnökével, majd elsétált a jachtkikötő felé. Majd jó fél órával később a szemfüles operatőr megtalálta az egyik hajón: Kimi napozott, közben talán sört kortyolgatott, miközben mögötte ment a tévé, benne az élő közvetítéssel – nem igazán érdekelte. Egy másik futamon pedig, mikor már mindenki a kocsijában ülve a rajtprocedúrát várta, finn pilótánk a bokszban ült, rövid gatyában, fagylaltot nyalogatva. Szóval nem az a stresszes forma.

Aztán Raikkönen ugyanaz a srác, aki korábban James Hunt néven benevezett egy motorosszánversenyre. Természetesen meg is nyerte a futamot. A legenda szerint ott bukott le, hogy a kupát Raikkönen néven írta alá a kocsmárosnak… De gyorsasági motorcsónak versenyen is indult két barátjával: ismét James Hunt néven, ezúttal gorillának öltözve – meg is nyerték a legjobban felöltözött csapat díjat. Raikkönen a névválasztással egyértelműen a brit világbajnok playboy-életmódjára célzott.

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher jelentette ki talán először, hogy már nagyon várja Kimi visszatérését. „Nagyszerű időket töltöttünk el korábban, így már nagyon várom, hogy újra találkozzunk a pályán, s azon kívül is” – mondta a német. Kétségtelen tény, jelenlétével még inkább felpezsdülhet az F1-es közeg, s így már hat világbajnok állhat majd rajthoz 2012-ben: Kimin és Schumacheren kívül Vettel, Alonso, Hamilton és Button mondhatja el magáról, hogy nyert már vb-címet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.