Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Október 10. 11:55, kedd | Bulvár
Forrás: MTVA

Visszatér a képernyőre egy legendás műsor!

Visszatér a képernyőre egy legendás műsor!

Újra jelentkezik a ’70-es évek legnépszerűbb tudományos-ismeretterjesztő műsora. A Delta új részei október 21-től láthatók a Dunán.

Fejős Ádám műsorvezető neves tudósokkal, művészekkel, ismert emberekkel keresi a válaszokat a minket körülvevő világ kérdéseire. Az adások egyedi látványvilágát a virtuális stúdió biztosítja.

Csaknem 60 évvel az első adás után megújulva tér vissza a közmédia egyik legrégebbi tudományos-ismeretterjesztő műsora a Dunára. A Delta első részét 1964. január 31-én láthatták a nézők, főcímének ikonikus zenéje és képsorai több generáció emlékezetébe vésődtek be.

A szombati adások egy-egy kulcsfogalomra épülnek mint például a „család”, az „ízek”, a „ritmusok” vagy az „erő”. Fejős Ádám, a közmédia meteorológusa, természettudós, zenész ismert művészekkel, szakértő vendégekkel a fizikai és érzelmi létünket meghatározó, a mindennapjainkat befolyásoló hétköznapi kérdésekre keresi a választ szórakoztató jelenetekkel színesítve. A házigazda gyermekkorában nagy rajongója volt a Deltának.

Ki ne emlékezne a műsor legendás főcímére:

„Felemelő érzés részese lenni a kultikus műsor újjászületésének. Az egyediségét nemcsak a körülöttünk lévő világ bemutatásának módja és a témakínálat adja, hanem az egyedülálló látványvilág és vizuális trükkök, a fiataloknak mindezek további vonzerőt jelenthetnek. Őszintén remélem, hogy a megújult Delta az egész családot képes leültetni a televízió elé, mert korosztálytól függetlenül tartalmas szórakozást ígér”

– mondta a műsorvezető. Fejős Ádám hozzátette, nagyon élvezte, hogy a témák illusztrálásában is szerepet kapott, és mások mellett James Bond és Toldi Miklós bőrébe bújhatott, de olyan is előfordult, hogy egy T-Rex elől menekült az egyik epizódban.

A közmédia meteorológusa a többi között választ ad arra a kérdésre is, hogy valójában tudomány vagy jóslás-e az időjárás előrejelzése, valamint megvillantja zenész énjét, amikor dobbal szólaltatja meg az elefánt és az egér szívdobogását.

Címkék: Delta, műsor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 06:00, péntek | Bulvár

Megsemmisült a Föld légkörében az ERS-2 földmegfigyelő műhold

Az előrejelzéseknek megfelelőan szerdán belépett a sűrű légkörbe és csaknem három évtized után megsemmisült az ERS-2 (European Remote Sensing Satellite-2) európai földmegfigyelő műhold - közölte a urvilag.hu hírportál.

2024. Február 21. 08:35, szerda | Bulvár

Kocsis Máté: nem figyelte meg a titkosszolgálat Magyar Pétert

Nem folyt titkosszolgálati megfigyelés Magyar Péterrel, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjével szemben

2024. Február 20. 06:00, kedd | Bulvár

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Míg az egyik oldalon baleset miatt torlódtak fel a járművek, addig a másikon a bámészkodók okoztak fennakadást.