Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 07. 15:36, kedd | Belföld
Forrás: mti

Visszaeső bűnözőként nyakon szúrt egy rendőrt - tizenhárom évre ítélték

Visszaeső bűnözőként nyakon szúrt egy rendőrt - tizenhárom évre ítélték

Nem jogerősen 13 év fegyházra ítélte emberölés kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék kedden azt a férfit, aki nyakon szúrt egy szolgálaton kívüli rendőrt 2015 decemberében egy kőbányai villamosmegállóban

- közölte a bíróság az MTI-vel. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott ittas állapotban üvöltözött a villamosmegállóban, meg akarta ütni a járműről leszálló sértettet, de a szolgálaton kívüli rendőr ellökte. A vádlott kést rántott, újra a sértettre támadt és nagy erővel öt centiméter mély sebet ejtett a nyakán, átvágva a verőeret.

A sértett menekülni próbált, de a vádlott utána futott és a késsel hadonászva megöléssel fenyegette. A szolgálaton kívüli rendőr életét a mentők gyors segítségének köszönhette, de maradandó arcsérülést szenvedett.

A vádlott tagadta garázda viselkedését, valamint azt, hogy szándékosan provokálta, illetve megszúrta a sértettet. Azzal védekezett, hogy a sértett fogott rá kést, és dulakodás közben saját magát vágta meg.

A férfi védekezését cáfolták a szemtanúk és a megállóba telepített kamera felvételei is. Az orvosszakértő és a nyomszakértő véleménye is azt támasztotta alá, hogy a vádlott szándékosan szúrt.

A bíróság szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy a sértett életben maradt, és csupán emberölés kísérlete valósult meg.

A vádlott többszörös visszaesőként, büntetőeljárás hatálya alatt követte el cselekményét, ezért ki kellett zárni a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság fenntartotta a férfi előzetes letartóztatását, a vádlott és védője fellebbezett a kényszerintézkedésről szóló döntés ellen is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.