Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Május 13. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Viharveszély miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Viharveszély miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

A szerdán várható heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt több megyére másod- és elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szerda délig nem várható veszélyes időjárási jelenség, délutántól azonban nyugat felől heves "zivatartevékenységre" lehet számítani.

Délután először az Alpokalján várható zivatar, amely este már a Dunántúl más, főként középső részei fölé is átterjed. A zivatarokat 80-100 kilométer/órás szél, jég is kísérheti, helyenként rövid idő alatt 30-50 milliméter csapadék is eshet.

A zivatarok várhatóan késő este, éjfél körül érik el a Duna vonalát, majd az Alföld (főként Bács-Kiskun és környezete) térségét - írta a meteorológiai szolgálat.

A heves zivatar veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére narancssárga, vagyis másodfokú, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Komárom-Esztergom, Tolna és Pest megyére, valamint a fővárosra citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A felhőszakadás veszélye miatt Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Azokban a megyékben rövid idő alatt akár 50 milliméternél több eső is hullhat. Emellett, ugyancsak felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-16 Celsius-fok között alakul, a Dunántúl magasabb részein lesz a legenyhébb idő, az Északi-középhegység völgyeiben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 23-28 fok között valószínű, a Fertő-tó környékén és az északkeleti határvidéken lehet hűvösebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.