Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Július 05. 05:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Véletlenül lelőtte lányát, fogházbüntetésre ítélték a miskolci férfit

Véletlenül lelőtte lányát, fogházbüntetésre ítélték a miskolci férfit

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a miskolci férfit, aki a múlt év nyarán véletlenül meglőtte saját lányát, a gyermek belehalt sérülésébe - tájékoztatta a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-t.

A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott az ügyben; az apával szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A férfi az élettársával és kislányával élt miskolci otthonában. Tavaly júniusban szomszédjuk a családra bízta értéktárgyait. A vádlott élettársa elkezdte kipakolni a tárgyakat, és észrevette: azok között, zacskóba tekerve, egy pisztoly van. A fegyvert a férfi elkérte, nézegetni kezdte, kezében forgatta, majd véletlenül elsütötte. A lövedék a kislányát a fején találta el. A gyermek kórházba szállítás közben meghalt.

A tárgyaláson a férfi beismerő vallomást tett, bűnösnek vallotta magát.

Az idén július elsejétől hatályos új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint rögtön ítéletet is hoztak. A férfit másfél év fogházbüntetésre ítélték, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta. Ugyanakkor súlyosító körülménynek minősítette a bíróság a vádlott súlyos gondatlanságát.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette - olvasható a törvényszéki közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket