Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Július 20. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Változnak a múzeumi látogatók kedvezményei

Változnak a múzeumi látogatók kedvezményei

Július 26-tól megváltoznak a múzeumi látogatókat illető kedvezmények. Új családi kedvezmények lépnek életbe, azonban szűkül a díjtalan belépésre jogosultak köre.

A szakmai szervezetek képviselői által kezdeményezett jogszabály-módosítás fő oka, hogy az indokolatlanul széles kedvezményezetti kör mára fenntarthatatlanná vált, veszélyeztette az intézmények működőképességét. Jelenleg a látogatók csaknem fele ingyenesen, harminc százaléka pedig valamilyen kedvezménnyel látogatja az intézményeket, amelyeknek ugyanakkor az ingyenes jegyek után is meg kell fizetniük az áfát. Az ésszerű módosítások révén a muzeális intézmények jelentős többletbevételhez juthatnak.

Megszűnt a díjtalan belépés lehetősége a főiskolai és egyetemi oktatók, a közművelődési intézmények szakmai munkakörben foglalkoztatott dolgozói, valamint az állami fenntartású múzeumok állandó kiállításainak látogatására szervezeten érkező diákcsoportok számára. A diákok mostantól félárú jegyet válthatnak csakúgy, mint azok a személyek (legfeljebb ketten), akik legalább két, 18 év alatti közeli hozzátartozójukkal kívánják megtekinteni az adott múzeumot.

Az egyes intézmények vezetői ugyanakkor bővíthetik a kedvezményezetti kört a potenciális látogatók vagy a kiállítás témájára tekintettel.

Továbbra is díjtalanul látogathatják a muzeális intézmények állandó és időszaki kiállításait a 70 éven felüliek, valamint a közoktatásban dolgozó pedagógusok.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során