Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 15. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Változást hozott 2012

Változást hozott 2012

Minimálbér és garantált bérminimum emelés, elvárt keresetemelés - csak néhány a tavaly év végén elfogadott változás közül, amelyeket már elsejétől alkalmazni kell.

2012. január 1-től a minimálbér összege 93 ezer forintra emelkedett, a garantált bérminimum pedig 108 ezer forintra.

Módosult az ÁFA visszaigénylés szabálya is, és néhány passzus érintette a Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP kártya) és a várhatóan februártól kapható Erzsébet utalványt is. A Deloitte tanácsadó cég adópartnere, Veszprémi István a Gazdasági Rádiónak azt mondta, szerinte a SZÉP kártyát érintő legfontosabb változás, hogy szálláshellyel kapcsolatos szolgáltatás nélkül is lehet vendéglátásra, vagy szabadidős tevékenységre használni a kártyát.

A Széchenyi Pihenő Kártya január 1-jétől vendéglátásra és szabadidős szolgáltatásra szálláshely igénybevétele nélkül, önállóan is használható. A munkavállalónak pontosan meg kell határoznia, hogy az egyes alszámlákra mennyi összeget szán. Ennek megfelelően a munkáltató dolgozónként a három alszámlának megfelelően három összeget közöl a kártyát kibocsátó intézménnyel, ugyanakkor a pénzügyi utalás történhet akár egy tételben is.A SZÉP Kártya alszámláira vásárolt elektronikus utalványok később az alszámlák között nem mozgathatók, azonban szálláshellyel kapcsolatos kiadásokat mindhárom alszámláról lehet finanszírozni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős

2024. Február 22. 15:32, csütörtök | Belföld

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok

2024. Február 22. 09:27, csütörtök | Belföld

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel a honlapján.

2024. Február 22. 09:23, csütörtök | Belföld

KSH: bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében

2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.