Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 07. 13:38, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy gyalogos ellen, akit gyalogátkelőhelyen ütöttek el

Vádat emeltek egy gyalogos ellen, akit gyalogátkelőhelyen ütöttek el

Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos, vádat emeltek ellene.

A közlemény szerint a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfival szemben, aki 2019 júniusában a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, ittasan, a piros lámpa ellenére lépett le az úttestre. Ennek következtében elütötte őt egy motoros, aki a balesetben szerzett sérülése miatt, több mint egy évvel később életét vesztette.

A vádirat szerint a motoros óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett körülbelül 93 kilométer per órával haladt, és bár észlelte a zebrán szabálytalanul átkelő gyalogost, nem tudta elkerülni a balesetet.

A gyalogost - aki súlyos, részben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett - gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják, és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozzák vele szemben. A motoros ellen indult, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti büntetőeljárást az elkövető halála miatt megszűntették - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére