Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. November 03. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Vádat emeltek a Gellért fürdőben tartott német szexparti szervezői ellen

Vádat emeltek a Gellért fürdőben tartott német szexparti szervezői ellen

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt a hamburgi ügyészség egy német biztosítótársaság két korábbi menedzsere ellen, amiért a vállalat számlájára szexpartit szerveztek a budapesti Gellért termálfürdőben.

Az ügyészség szerint a vádlottak a budapesti kéjutazás költségeinek, különösen pedig az út során örömlányokra fordított pénznek vállalati költségként történő elszámolásával sértették meg a törvényeket, és összesen 52 ezer euró kárt okoztak - írták német lapok pénteken.
A biztosítás-közvetítéssel foglalkozó Hamburg-Mannheimer International (HMI) 2007-ben a legjobban teljesítő ügynököknek budapesti jutalomutat szervezett. Az egyik program látogatás volt a Gellért fürdőben, ahol magyar prostituáltak szórakoztatták a német cég alkalmazottait.
A vádhatóság szerint a rendezvényen 20 örömlány és a biztosító legkevesebb 64 munkavállalója vett részt. A prostituáltak szerződtetése ellentétes a cég belső előírásaival, a kéjutazás pedig a vállalkozás céljával és arculatával sem egyeztethető össze - közölte az ügyészség szóvivője. A nyomozás során feltárt adatok szerint a társaság vezetése nem tudott a budapesti útról.
A hamburgi ügyészség hűtlen kezelésben való bűnrészesség miatt vádat emelt egy harmadik személy, egy rendezvényszervező cég ügyvezetője ellen is. Az eljárást a HMI anyavállalata, az Ergo biztosító feljelentése nyomán indították. Az ügyet a Handelsblatt című üzleti lap tárta fel tavaly, az Ergo a leleplező cikk megjelenése után tett feljelentést.
A botrány kirobbanása után a céget átszervezték, még a nevét is megváltoztatták - a társaság felvette az anyavállalat nevét -, a Handelsblatt azonban újabb ügyeket nyomozott ki, az idén nyáron megírta, hogy a jól teljesítő ügynökök 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben egy jamaikai szexklubba látogathattak el a vállalat költségén.

Címkék: Németország-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.