Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 19. 08:28, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Vádat emelnek az egyéves gyerekét halálra verő nő ügyében

Vádat emelnek az egyéves gyerekét halálra verő nő ügyében

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a Pest megyei nyomozók az ellen a 32 éves ceglédi nő ellen, aki a gyanú szerint halálra verte egyéves gyermekét.

A nyomozás adatai szerint az Országos Mentőszolgálat munkatársait 2016. október 30-án reggel riasztották egy ceglédi családi házhoz. A mentősök egy 1 éves kisfiút kíséreltek meg újraéleszteni, aki nem mutatott életjeleket. A gyermek a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség munkatársai a közigazgatási hatósági eljárás szabályai szerint lefolytatták a helyszíni szemlét és halottszemlét. Igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a gyermek halálát idegenkezűség okozta. Feltehetően az őt ért bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt vesztette életét.

A nyomozó hatóság 2016. október 31-én büntetőeljárást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a gyermek édesanyja, B. Mónika 32 éves ceglédi lakos ellen.

A Pest megyei nyomozók az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság 2016. november 3-án elrendelt.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a nő megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy kisfiát a halálát megelőző időszakban több alkalommal bántalmazta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztály a 32 éves nő ellen emberölés bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. december 18-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Pest Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.