Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 20. 07:13, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Vádat emelnek a kocsikat gyújtogató fiú ellen - VIDEÓVAL

Vádat emelnek a kocsikat gyújtogató fiú ellen - VIDEÓVAL

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a bajai rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ismeretlen elkövető 2018. május 6-án 2 óra 30 perc körül Baján szándékosan felgyújtott három, a Tóth Kálmán téren parkoló személyautót, illetve városszerte további öt gépjárművet akart felgyújtani. A nyomozás során a rendőrök beazonosították, és 10 órával később a vasútállomáson elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, akkor még 17 éves helyi fiút, aki a kihallgatáson beismerő vallomást tett. Őt a rendőrök őrizetbe vették.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsított még február 24-én éjjel betört egy bajai üzletbe is, ahonnan kabátot, mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el. Márciusban egy személygépkocsi külső tükrét, ablaktörlő lapátját és ajtónyitó kilincsét rongálta meg, majd a járműbe ismeretlen módon bejutva további rongálást és kutatást végzett, de nem vitt el semmit. Még aznap egy másik autó visszapillantó tükreit és egy kilincsét is letörte.

A jelenleg is letartóztatásban lévő fiatallal szemben rongálás bűntett, lopás vétség és lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Bajai Rendőrkapitányság. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

Címkék: Baja, gyújtogatás, kocsi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.