Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 24. 18:48, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Újabb tojásokban találtak szennyezést Magyarországon

Újabb tojásokban találtak szennyezést Magyarországon

Újabb fipronillal szennyezett tojás tételeket talált Magyarországon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a tojás és tojás termékek laboratóriumi vizsgálatai során az eddigi mintegy 100 mintából 75 mérését zárták le a szakemberek. A friss eredmények közül teljes tojáslében, valamint egy étkezési- és egy ipari tojás tételben igazolták a növényvédőszer hatóanyag, fipronil határérték feletti jelenlétét. A termékek azonosító adatai elérhetőek a Nébih tematikus aloldalán.

Ezen felül az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül arról érkezett tájékoztatás, hogy német gyártású, fipronilt tartalmazó pasztörizált tojássárgája, valamint pasztörizált tojásrántotta termékből Magyarországra is szállítottak. A Nébih azóta megállapította, hogy a termékből nem érkezett az országba.

A közlemény szerint az Európa jelentős részét érintő tojás szennyezési eset miatt folyamatosak a vizsgálatok. A Nébih, magyarországi érintettség esetén nem csak egy szegmenst, hanem a teljes lánc minden elemét ellenőrzi, amelybe a termék vizsgálatán túl többek között a telep szerfelhasználása és az ólakban található alom ellenőrzése is beletartozik - tették hozzá.

Címkék: szennyezés, tojás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.