Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Újabb oltási akció indul januárban

Újabb oltási akció indul januárban

Újabb oltási akció indul januárban - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta: a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát.

Az államtitkár azt nevezte célnak, hogy minél nagyobb átoltottságot és így minél erősebb védettséget tudjanak elérni a járvány esetleges újabb hullámainak kitörése előtt.

Előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet részt venni az akcióban - emelte ki.

György István közölte, hogy 101 kórházi oltóponton és további 115 járási helyszínen várják a jelentkezőket, mind az öt típusú vakcina elérhető lesz.

Elsősorban a még oltatlanokat várják, valamint azokat, akik esetében legalább négy, de legfeljebb hat hónap telt el az alapimmunizáció óta.

Fontos, hogy minél többen felvegyék a vakcinát - hangoztatta az államtitkár.

Kiemelte: a háziorvosokat is arra kérik, hogy januárban a rendelési idejükön kívül legalább egy péntek délután és egy szombaton tartsanak oltási napot.

A központi oltóhelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig, szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció - közölte György István. A helyszínekről a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.

Az államtitkár sikereseknek nevezte az eddigi oltási akciókat. Emlékeztetett, hogy korábban kétszer is meghosszabbítottak egy először egyhetesre tervezett hasonló akciót. Végül 3 hét alatt több mint 1,4 millió vakcinát adtak be, az oltások 12 százaléka volt első, 7 százaléka második, több mint 80 százaléka pedig harmadik.

György István fontosnak nevezte, hogy a harmadik oltást is kérjék az emberek.

Senki ne bízzon benne, hogy kellő védettséget biztosít neki az, hogy átesett a betegségen. Gyógyulás után is ajánlott felvenni a teljes oltási sort - mondta az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.