Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2024. Január 11. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára szerda hajnalban, hogy a magyar emberek védelmét szolgálják - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán.

A miniszter bejegyzésében úgy fogalmazott: "eredményesen indul az év".

A haderőfejlesztés gőzerővel halad, folyamatosan érkeznek a legmodernebb eszközök - tette hozzá, megjegyezve, szerda hajnalban újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára.

A honvedelem.hu beszámolója szerint három Leopard 2A7HU típusú harckocsi érkezett meg a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz szerdán, és ezzel nyolcra bővült a magyar igények szerint fejlesztett harckocsik száma a dandárnál. Emlékeztettek rá: 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra "a high-tech haditechnikai eszközből az öt Wisent 2HU műszaki vontató és három Leguan 2HU hídvető harcjármű mellett".

Mint írták, a Leopard 2A7HU típusú harckocsi páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a harckocsi hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter. Tűzerejéről egy L55A1 típusú, L55 űrméret hosszúságú, 120 milliméter űrméretű, Rheinmetall harckocsiágyú gondoskodik, amely lehetővé teszi a pontos tüzelést akár 5000 méterről is. A harckocsi rendelkezik továbbá egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuskával, egy 12,7 milliméteres távvezérelt géppuskával, valamint 16 darab 76 milliméteres ködgránátvetővel, amelyek repeszgránátok kilövésére is alkalmasak - olvasható a honvedelem.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni