Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2017. Május 25. 07:34, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - Fotó: katasztrófavédelem

Újabb ENSZ-minősítést nyerte el a Hunor és a Huszár mentőcsapat

Újabb ENSZ-minősítést nyerte el a Hunor és a Huszár mentőcsapat

A szigorúbb követelmények ellenére a hivatásosokból álló Hunor és az önkéntesekből szerveződött Huszár kutató-mentő csapatok ismét megszerezték az ENSZ-minősítést

- közölte Jackovics Péter, a Hunor Mentőcsapat vezetője szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában. Elmondása szerint Magyarország 2005-óta kap ENSZ-minősítést, amelyet ötévente kell megújítani. A legutóbbi, 2012-es gyakorlat óta szigorították a szabályokat, megújították a szempontrendszert, így az elvárások magasabbak.

A kárhelyszínt Hajdúszoboszlón építették fel 138 szempont alapján, a kutató-mentő csapatoknak egy 7-es erősségű földrengéssel sújtott környéken kellett mentési munkát végezniük. A hét romterületen öt napig, 36 órán keresztül, megállás nélkül kellett dolgozniuk - ismertette Jackovics Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:24, vasárnap | Belföld

Honvéd altiszteket avattak a Hősök terén

2024. Július 14. 08:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.