Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Március 18. 09:46, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

A nagykátai nyomozók három férfit vettek őrizetbe, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket.

Hónapokig tartó felderítő munka előzte meg azt az akciót, amelyet 2021. március 16-ára időzítettek a nagykátai rendőrök. Egy állampolgári bejelentés alapján kezdtek dolgozni arra a társaságra, amelynek tagjai a bejelentő szerint Tápiószecsőn árulnak drogot. A beszerzett információk alátámasztották a jelzést, a rendőröknek mostanra sikerült annyi adatot összegyűjteni, hogy megszervezhették a rajtaütést – közölte a rendőrség.

Egy időben realizáltak, külön csapatok gyűjtötték be a célszemélyeket, külön egységek indultak a lakásokra. Hat embert - három férfit és három nőt - állítottak elő. Az ügyben jelenleg bűntársként szereplő három nőt gyanúsítottként kihallgatták, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik tovább a büntetőeljárás. A három férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint az 55, a 48 és a 41 éves helyi férfiak 2020. év elején döntöttek úgy, a pénzszerzés eme bűnös módját választják. A szomszédos megyéből beszerzett fehér anyagot lakásukon árulták, vevőkörük tagjai napi rendszerességgel egymásnak adták a kilincset. Kétféle kiszerelésből lehetett választani: a „darabos” kétezerért, a „teli” 16 ezerért cserélt gazdát. Az eltelt hónapok alatt többmilliós illegális bevételre tettek szert, egy részét felélték, de volt, amit otthonuk csinosítására, pl. egy új fürdőszoba kialakítására költöttek.


Egyikük autójából a rajtaütéskor nettó 49 gramm fehér, kristályos anyag került elő, amely az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján kábítószernek minősülő etil-hexedront tartalmaz.

A lakások átkutatásakor digitális mérlegeket, eladatlan maradék cuccot, a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében ékszereket, több százezer forintot és egy autót lefoglaltak.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során