Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 28. 12:06, szerda | Sport

Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth a bronzért küzdhet

Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth a bronzért küzdhet

Tóth Krisztián a bronzéremért küzdhet a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Az MTK versenyzője - aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon - negyeddöntős vereségével a vigaszágra került, ahol győzelem esetén a bronzéremért küzdhetett, vereséggel pedig hetedikként zárt.
A délutáni programban a 27 éves magyarra régi ismerőse, Noel van't End várt, aki világbajnoki címét 2019-ben éppen a Nippon Budokan sportcsarnokban szerezte. Eddigi hat meccsükön ötször Tóth volt a jobb, és legutóbb 2012-ben kapott ki tőle. A 30 esztendős holland 13 érmet gyűjtött Grand Slam- és Grand Prix-viadalokon, tavaly a budapesti GS-en ötödik lett. Tokióban hasonló utat járt be, mint Tóth: egy San Marinó-i dzsúdós elleni, 36 mp-es ippongyőzelemmel kezdett, majd a francia Axel Clerget ellen nyert aranyponttal, aztán több mint hétperces meccsen kikapott a török Mihael Zganktól.
A vigaszági összecsapás programja alaposan megcsúszott, mivel előtte a négy, 60 kg-os női meccs összességében egy óránál is tovább tartott, közte egy orosz-japán párharccal, amelynek hosszabbításában az alap mérkőzésidő több mint háromszorosát töltötték a tatamin a felek.
Viszonylag gyorsan intette a bíró mindkét cselgáncsozót, de az első két perc akció nélkül telt. Aztán Tóth indított egy dobást, amelyből a holland fölé került, és egy ideig eredménytelenül gyötörte a földharcban. Továbbra is a magyar dzsúdós tűnt aktívabbnak, és második válldobása már sikeresnek bizonyult, vazarit kapott érte. Ellenfele ezután nekirontott, körbekergette a tatamin, de Tóthnak még egy intés is belefért a végén, megnyerte a mérkőzést, és a bronzéremért folytathatja.
"Nagyon bomba formában vagyok" - jelentette ki a vegyes zónába érkezve Tóth Krisztián. Hozzátette, bár korábban azt mondta, hogy fáradhatatlannak érzi magát, most azért elfáradt.
"Végig koncentrált tudtam maradni fejben, tudtam, mit csinál a holland, tudtam semlegesíteni, teljes egészében végigvittem, amit akartam. 2011-ben vívtuk az első meccsünket, tudtuk, hogy itt vér fog folyni, persze csak harc közben, azon kívül sportbarátság van" - nyilatkozott a magyra dzsúdós, aki kiemelte, teljes egészében élvezi, amit csinál, csak magára figyel, és szeretne a ma születésnapját ünneplő édesapjának egy érmet nyerni.
A vb-bronzzal és három Eb-éremmel is rendelkező Tóth a bronzéremért az orosz Mihail Igolnyikovval csap össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.