Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 28. 12:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Több mint ötszáz településen gyérítik a szúnyogokat a héten

Több mint ötszáz településen gyérítik a szúnyogokat a héten

Ezen a héten 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen. Az országos szúnyoggyérítési programban tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek.

A héten gyérítés lesz a Duna mentén a mosonmagyaróvári, győri és dunaújvárosi régióban, a Dunakanyar több településén, a Csepel-sziget térségében, Szekszárd, Baja és Mohács környékén, valamint a főváros vízparti területén, a Tisza mentén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, a Tisza-tó környékén, a szolnoki térségben, továbbá az Ipoly menti településeken, valamint Baranya, Hajdú-Bihar és Vas megye számos területén.

A felhasznált készítmény a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan, hektáronként alig több mint fél litert permeteznek ki belőle, a hatóanyag a kijuttatás után néhány órával lebomlik - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt