Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tizennyolc évvel ezelőtti gyilkosságért ítéltek el egy budapesti férfi

Tizennyolc évvel ezelőtti gyilkosságért ítéltek el egy budapesti férfi

Aljas indokból elkövetett emberölés miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélt egy most 41 éves budapesti férfit egy még 1999-ben elkövetett gyilkosság ügyében szerdán, nem jogerősen a Kecskeméti Törvényszék

- közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel. Az ítélet szerint a vádlott 1999. szeptember 15-én este a kecskeméti vasútállomáson megismerkedett egy belvárosi cukrászdában dolgozó, Kiskunfélegyházán élő 31 éves nővel, akit elcsalt magával. Egy kietlen, bokros-fás részre érve viszont a nő meggondolta magát, de az erős testalkatú, magas férfi megragadta a karját és erőszakkal továbbvitte. Egy elhagyott helyen bántalmazni kezdte, leszorította a földre, és előbb erőszakkal közösült vele, majd megfojtotta a nőt. A holttestet másnap hajnalban találták meg.

Mivel az elkövető kilétét akkor nem sikerült megállapítani, az eljárást két év múlva megszüntették. Később, 2015 őszén figyeltek fel arra, hogy egy fővárosi rablás gyanúsítottjának DNS-mintája megegyezik az 1999-ben elkövetett emberölés után rögzítettekkel. Mint kiderült, a vádlott a gyilkosság előtt ötször, azóta pedig még nyolcszor volt büntetve.

A bíróság - bizonyíték hiányában - nem látta megállapíthatónak, hogy a vádlott a sértettet a felelősségre vonás elkerülése miatt ölte meg, de mivel az emberölésnek a nemi erőszak volt az indítéka, ezért aljas indokból elkövetettnek minősül.

Az ítéletet az ügyész elfogadta, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett, így az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni