Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Tétényi: milliós fizetés és egyéb juttatások Esztergom önkormányzati holdingjánál

Tétényi: milliós fizetés és egyéb juttatások Esztergom önkormányzati holdingjánál

Esztergom polgármestere kifogásolja, hogy a több mint egymilliárdos helyi költségvetési hiány pótlásának forrásáról nem döntött a legutóbbi, zárt ülésén a képviselő-testület, a város gazdasági társaságainak juttatandó közpénzekről viszont határozott.

Tétényi Éva (független) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, "Esztergom nyílegyenesen rohan a szakadék felé", a gazdasági helyzet megoldása a kulcskérdés a városban, s a legfontosabb dologról a helyi Fidesz részéről továbbra sem esik szó: a város működőképességének fenntarthatóságáról.
Hozzátette, a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Strigonium Holding vezérigazgatójának havi egymillió forintos fizetéséhez a keddi, rendkívüli ülésen a képviselők újra megszavazták a különjuttatásokat, azaz a havi béren felül 170 ezer forint jár a vezetőnek magáncélú és külföldi mobiltelefon-, valamint gépkocsihasználatra.
A polgármester azt írta: ennek a társaságnak az lenne a dolga, hogy bevételt hozzon az önkormányzatnak. Ezzel szemben a képviselők a polgármesteri vétó után újra arról döntöttek, hogy a Strigonium által kezelt önkormányzati lakások nyolc év alatt felhalmozódott, elmaradt bérleti díjának mintegy 130 milliós kintlévőségét is a városra terheljék át.
Kitért arra, hogy a parkolási rendelet módosítását követően szeptembertől a Strigonium Zrt. két cége végzi a díjak beszedését, s a tavalyi évre bevallott parkolási díjakat szinte teljes egészében elvinné a cégcsoport.
Tétényi Éva utalt arra: mivel a parkoltatásból származó díj továbbra sem a közösséget gyarapítja, egy hónapja büntetőfeljelentést tett annak tisztázására, ki vonható felelősségre mindezért.

Címkék: Önkormányzat-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során