Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 29. 15:02, vasárnap | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:

Szicíliában szigorítják a járványintézkedéseket

Szicíliában szigorítják a járványintézkedéseket

Szicíliában augusztus 30-tól újra bevezetik a nyár elején feloldott szigorításokat, miután a delta variáns terjedésével megteltek betegekkel a kórházak - jelentette vasárnap az olasz sajtó.

Szicília teljes területén hétfőtől kötelező a maszk viselése hatéves kortól. A védőeszközt nemcsak belső térben, hanem a szabadban, tehát az utcákon is viselni kell. A vendéglátóhelyeken egy asztalnál csak négyen ülhetnek, a stadionokban, színházakban, koncerttermekben ismét 25 százalékra korlátozzák a jelenlévők számát.

Szigorítást korábban már ötvenöt szicíliai városban bevezettek, de az egészségügyi minisztérium mostani rendelete értelmében az ötmilliós dél-olaszországi sziget egésze - egyedüli régióként - visszalép az úgynevezett sárga színű övezetbe, mely a szigorítások legalacsonyabb fokozatát jelenti. A járványintézkedések egyelőre két hétig érvényesek.

Az intézkedést a kórházak telítettsége tette szükségessé: az osztályokon a Covid 19 betegek aránya jóval meghaladta a veszélyességi küszöbnek tartott 15 százalékot. A lélegeztetőgépre kapcsolt betegek aránya pedig túllépte az alsó határnak tartott tízszázalékos arányt, ami miatt a szicíliai egészségügy egyre nehezebben tudja ellátni a pácienseket. Ha a járványadatok nem javulnak, a következő hetekben a narancssárga, vagyis közepes fokozatú térségnek nyilváníthatják a szigetet. A betegek nyolcvan százaléka nem kapta meg még az első védőoltást sem - nyilatkozta Ruggero Razza tartományi egészségügyi tanácsos.

Hetek óta Szicíliában mérik a legmagasabb napi esetszámot az országban. A lakosság átoltottsága csak nemrég lépte túl az ötven százalékot, miközben nyáron több mint egymillió turista érkezett, olaszok és külföldiek egyaránt. Az idegenforgalom július elsejei megnyitása napján 53 új beteget regisztráltak, és senki nem halt meg, szombaton az újonnan azonosított fertőzöttek száma ezernél is magasabb volt és a halottak napi száma megközelítette a tízet.

A milánói repülőtereken hétfőtől ingyenes tesztelést vezetnek be a Szicíliából visszatérők ellenőrzésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.