Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 02. 16:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: szeptembertől nő a katonák illetménye

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: szeptembertől nő a katonák illetménye

Szeptembertől nő a katonák illetménye, az emelés átlagosan 26 százalékot jelent, de állománykategóriánként eltérő.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: a kormány egy kiemelt mértékű illetményemelésről hozott határozatot, amely két lépcsőben, először ez év szeptemberétől, majd 2024 januárjától lesz a katonáknak kiutalva. Hozzátette: szeptember első napjával indul az az időszak, amire a katonák már a kiemelt illetményt fogják kapni.

A miniszter kiemelte: készenlétfokozást rendelt el, és kompenzálni kell a megnövekedett terheket, amit a változó biztonsági környezet jelent, továbbá növelni kell a katonák megbecsültségét.

Ez az illetményemelés jelentős mértékű, átlagosan is 26 százalékot jelent, de állománykategóriánként eltérő. A békéhez erő kell, a munkát folytatjuk - mondta videóüzenetében a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf videóüzenetéhez azt írta: érettségivel nem rendelkező közkatona eddig 280 ezer forintot keresett, ez most 400 ezer forintra nő, az érettségivel rendelkező közkatona illetménye pedig 323 ezerről 415 ezer forintra nő. Altiszti állományban egy őrmester kicsivel több, mint 421 ezer forintot vihetett eddig haza, ez most 533 ezer forint - írta a miniszter. Hozzátette: a kezdő hadnagyok fizetése 468 ezerről 585 ezer forintra nő.

Fotó: Szalóky Zsolt

Címkék: honvédség, illetmény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni