Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2023. Szeptember 12. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: százával jelentkeztek Lynx-kiképzésre fiatalok

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: százával jelentkeztek Lynx-kiképzésre fiatalok

Százával jelentkeztek fiatalok a honvédelmi tárca "Embert a vasra!" szlogenű toborzására, amelynek keretében személyzetet keresnek az újonnan beszerzett Lynx gyalogsági harcijárművekre - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videónyilatkozatában.

"Itt most a legmodernebb technikára, a Lynxekre keressük a legbátrabbakat és a legkiválóbbakat" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A legjobb embert, a legjobb technikára - tette hozzá.

Közölte: a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál megtartott toborzón a jelentkezők egészségi és fizikai felmérésen, pszichológiai elbeszélgetésen esnek át. Reményei szerint minél többen megfelelnek.

A követelményeket úgy határozták meg, hogy "azok mennek át, akik fizikailag és fejben is a leginkább alkalmasak erre a feladatra" - fűzte hozzá.

Ugyanakkor azok számára is lesz ajánlata a honvédségnek, akik nem felelnek meg a feltételeknek, "hiszen embert nem engedünk el" - jelentette ki.

"A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát!" - hangoztatta a videónyilatkozatban Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 08:27, kedd | Belföld

Sulyok Tamás: kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben

2024. Február 27. 06:00, kedd | Belföld

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását hétfőn. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.

2024. Február 26. 15:46, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez

Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján.