Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Május 31. 07:03, csütörtök | Külföld
Forrás: mno / MTI

Szabadlábra helyezhetik a két olasz katonát

Szabadlábra helyezhetik a két olasz katonát

Egy indiai bíróság szerdán úgy döntött, hogy óvadék fejében szabadlábra kerülhet két olasz katona, akiket két indiai halász megölésének vádjával februárban tartóztattak le az indiai hatóságok.

Massimiliano Latorre és Salvatore Girone egy olasz kereskedelmi hajón szolgált a kalózok elleni nemzetközi misszió keretében. Kerala partjainál egy indiai halászhajót kalózjárműnek néztek, tüzet nyitottak rá, és megöltek két indiai halászt.

A keralai legfelső bíróság döntése értelmében fejenként 180 ezer dollárnak megfelelő rúpiáért szabadlábon várhatják meg tárgyalásukat, amennyiben leteszik az óvadékot, s találnak egy-egy indiai kezest, akik szavatolják, hogy megjelennek az ügyükben ítélkező bíróság előtt, s biztosítékként kifizetnek ugyancsak 180 ezer dollárt. Az olasz katonáknak ezenkívül az útlevelüket is le kell adniuk, s bírósági engedély nélkül nem hagyhatják el Keralát.

A hivatalos olasz álláspont szerint a két tengerészgyalogos nemzetközi vizeken lőtt az indiai halászokra, s ügyüket Olaszországban kell tárgyalni, míg indiai részről állítják, hogy az incidens az indiai területi vizeken történt, ezért az ügyben indiai bíróságnak kell eljárnia.

Az olasz kormány családonként 150 ezer dollárt fizetett áprilisban a két megölt halász rokonainak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.