Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 06. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szabad vállalkozási zónák: jönnek a befektetők

Szabad vállalkozási zónák: jönnek a befektetők

Meggyőzőek voltak a betelepülni szándékozó cégnek a szabad vállalkozási zónáknak adott kedvezmények, így egyből Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik olyan övezetét választotta telephelyül, amelyet a kormány a minap ilyen zónaként határozott meg. Erről számolt be a Gazdasági Rádiónak a megyei közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár. A szabad vállalkozási zónák a 47 leghátrányosabb térségben jönnek létre. A cél az, hogy egy csokorba fogva hatékonyabban érvényesüljenek az adó-, a foglalkoztatási, valamint a fejlesztési-beruházási kedvezmények a rászoruló térségekben.

Az RSM-DTM Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Kalocsai Zsolt az adó- és járulékkönnyítések mértékéről azt mondta,fontos kiemelni, hogy a társasági adótörvény módosítása tette lehetővé, hogy ilyen jellegű adókedvezményt a vállalkozások igénybe vehessenek. Fontos az is, hogy ezek a vállalkozások valóban ott működjenek, ezt pedig ellenőrizni is fogják. A társasági adókedvezmény 100 millió forintos beruházási összeg esetében már igénybe vehető, itt azt lehet mondani, hogy a beruházás megvalósulását követően lehet ezt az adókedvezményt 10 éven keresztül igénybe venni, az adó 80 százalékáig, fontos azt is hangsúlyozni, hogy több olyan változás is volt adminisztratív,amelyet teljesíteni kell, többek között most már ahol ilyen beruházás megvalósul annak a vállalkozásnak bejelentési kötelezettsége van. Kiemelendő még, hogy járulékkedvezményt tudnak a vállalkozások igénybe venni, mégpedig a bruttó bér tekintetében az újonnan ezen vállalkozási övezetekben felvett munkavállalók tekintetében, de itt rögzíteni kell, hogy ez 100 ezer forintig vehető igénybe. Itt 27 százalékos szociális hozzájárulási adót tudnak spórolni, ez annyit jelent, hogy minden egyes új munkavállaló esetében 27 ezer forintos tudnak spórolni havi szinten. Továbbá, hozzá kell tenni azt is, hogy a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás tekintetében is kedvezményeket tudnak érvényesíteni. Összességében azt lehet mondani, hogy ez mindenképpen rendkívül kedvező csomag, bár meg kell jegyezni azt is, hogy a munkahelyvédelmi terv keretében azért hasonló kedvezmények vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.