Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 10. 15:01, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Spanyolországból hozták haza az álrendőr fegyveres rablót

Spanyolországból hozták haza az álrendőr fegyveres rablót

Eredményes kiadatási eljárást követően a Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a román férfit, aki magát rendőrnek álcázva állított meg egy autót, és rabolta ki az utasait.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2019. április 22-én nyomozást rendelt el fegyveresen elkövetett rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt ismeretlen tettesek ellen – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a sértettek által elmondottak alapján az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében két férfi – magukat rendőrnek álcázva – leállított egy kocsit, amelyben hárman utaztak. Az álrendőrök megfenyegették és bántalmazták a román állampolgárságú sofőrt és utasait, majd elvették a pénzüket. A rablók egyikénél egy gáz- és riasztófegyver is volt, amelyből több lövés dördül el. Az útonállók végül áldozataikat a jármű átadására kényszerítették, majd azzal a helyszínről elhajtottak.

A nyomozók a sértettek autóját később megtalálták: azt az elkövetők kifosztották és sorsára hagyták a sztráda szélén.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók azonnal megkezdték az ismeretlen tettesek felkutatását. Széles körű adatgyűjtés alapján kiderítették, hogy a bűncselekményt két román férfi követhette el, akik a rablás során még a saját kocsijuk rendszámát is meghamisították, nehezítve ezzel az ügy felderítését. Mivel a feltételezett tettesek a rablás után azonnal elhagyták az országot, a rendőrség előterjesztése alapján velük szemben a járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A körözés alapján a bűncselekmény 35 éves, román állampolgárságú elkövetőjét a spanyol hatóságok 2021. március 12-én Madridban elfogták, és az eredményes kiadási eljárást követően 2021. május 7-én átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A férfit rablás bűntette, jármű önkényes elvétele bűntette, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Társát, egy jelenleg 26 éves román férfit még 2019. október 18-án Romániában fogták el. Az ő kiadatása, illetve őrizetbe vétele még 2019 novemberében megtörtént.

Címkék: álrendőr, elfogás, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.