Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 18. 17:04, kedd | Belföld
Forrás: Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Spanyolország valamennyi tartományában tovább enyhül a járvány

Spanyolország valamennyi tartományában tovább enyhül a járvány

Spanyolország valamennyi tartományában folytatódik a koronavírus-járvány enyhülése - mondta Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint kéthetes átlagban százezer emberből 152-en kapták el a fertőzést. A legkedvezőtlenebb a helyzet Baszkföldön, ahol 295 eset jut százezer főre, míg a legkedvezőbb a valenciai tartományban 29 esettel.

A dél-európai országban az elmúlt 24 órában kevesebb mint 1200 új fertőzöttet diagnosztizáltak. A hétvégén 11 ezer koronavírus esetet regisztráltak, háromezerrel kevesebbet, mint az előző hétvégén.

Fernando Simón elmondta: folyamatosan nő az immunizáltak aránya, a lakosság 32 százaléka, több mint 15 millió ember kapta meg eddig az első oltását, és 15 százalékuk, mintegy 7 milliónyian már a második adag vakcinát is megkapta.

A járványügyi vezető kiemelte: lépésről lépésre kell haladni a korlátozások enyhítésében, jelenleg még nem elég magas a közösségi immunitás ahhoz, hogy az egyéni védekezést mérsékelni lehessen, de elképzelhetőnek tartja, hogy nemsokára szabad téren már nem lesz kötelező a maszk viselése.

Simón kifejtette: személyes becslése szerint a spanyol lakosság immunitásának aránya 40 százaléka körül lehet, beleszámolva az oltottakon kívül a fertőzésen átesetteket és a feltételezett, de nem igazolt eseteket is.

A spanyol kormány célkitűzése, hogy augusztusban az átoltottság elérje a 70 százalékot, vagyis addigra körülbelül 33 millió spanyol rendelkezzen teljes oltással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.