Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Július 03. 10:53, hétfő | Kék hírek
Forrás: Police.hu

Sört osztogattak a rendőrök a józan sofőröknek a Balatonnál

Sört osztogattak a rendőrök a józan sofőröknek a Balatonnál

Baleset-megelőzési programot tartottak a Veszprém vármegyei rendőrök egy sörgyártó cég munkatársaival közösen.

A rendőrök egy közel 170 éves ikonikus sörgyár közreműködésével 2023. június 30-án a veszprémi, valamint a Balaton-parti rendőrkapitányságok illetékességi területein hívták fel a közlekedők figyelmét az ittas járművezetés veszélyeire. A sofőrök, akiknél az alkoholszondás ellenőrzés negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba a sörgyártól.

A program elsősorban az idegenforgalmi szempontból frekventált területeket érintette, hiszen a forgalom növekedésével megnő az ittas járművezetők száma is. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai évek óta szerveznek közös baleset-megelőzési kitelepüléseket a sörgyártó céggel együttműködve, melynek megvalósulását a vármegyei rendőrök is segítették. Az közlekedési akcióban az ellenőrzött 1574 járművezető közül öten úgy közlekedtek, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak.

A nyár, a jó idő és a pihenés időszakának közeledtével kiemelten fontos az ittas vezetés témájával foglalkozni. A sörgyár és a rendőrök ezzel a közös eseménnyel hívják fel ismételten az autóvezetők figyelmét a felelős alkoholfogyasztás és a felelős döntés fontosságára.

…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: rendőrségi hír, sör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.