Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2016. Szeptember 23. 07:55, péntek | Belföld
Forrás: mti

Sok napsütésre, de fagypont körüli hidegre is készülni kell a hétvégén

Sok napsütésre, de fagypont körüli hidegre is készülni kell a hétvégén

A hétvégén sok napsütés mellett csak helyenként lehet záporeső. Napközben 20 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, de a leghidegebb órákban már fagypont körüli értékekre is számítani lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1-8 fok között alakul, de helyenként talajmenti fagy, illetve a fagyzugos helyeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 18-22 fok között valószínű.

Szombaton délnyugaton nem várható csapadék, északkeleten viszont a délután második felétől szórványos lehet záporeső. A két országrész között csak néhol fordulhat elő futó zápor. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet, s néhol talajmenti fagyra is számítani kell. Napközben 19-23 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a többórás napsütés mellett keleten lehet néhol záporeső. A minimumhőmérséklet 3-10 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 18-23 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni