Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2020. Október 04. 14:06, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Sikkasztott, rongált, végül félrevezette a hatóságot

Sikkasztott, rongált, végül félrevezette a hatóságot

A kunszentmiklósi nyomozók vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki elsikkasztott három millió forintot, megrongált egy autót, majd valótlan bejelentést tett a rendőrségen.

Egy 31 éves dunaegyházi férfi tett bejelentést 2020. május 1-én reggel a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon lopás miatt. Azt állította, hogy az ingatlana előtt parkoló tehergépkocsi ablakát ismeretlen tettes betörte, és a járműből eltulajdonította a főnöke tulajdonát képező közel három millió forintnyi készpénzt - közölte a rendőrség.

A rendőrök kihallgatták a feljelentő munkaadóját, mivel nem csak az elvitt készpénz, hanem a feltört jármű is az ő tulajdonát képezte. A vallomása alapján a nyomozók gyanakodni kezdtek arra, hogy valójában nem is történt lopás; a bizonyítékok arra engedtek következtetni, hogy a bejelentő saját maga törte be a teherkocsi ablakát, és ő vette magához a pénzt.

Miután a gyanú beigazolódott, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya sikkasztás bűntett és rongálás vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki a hamis bejelentést tevő férfit, aki ellen hatóság félrevezetése vétség miatt újabb eljárás indult. A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését. Elmondta, hogy ő maga törte be a jármű ablakát, és még kutatást is végzett az utastérben azért, hogy hihetőbb legyen a rendőröknek előadott történet.

A szabadlábon védekező férfi ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Címkék: rongálás, sikkasztás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 26. 05:00, vasárnap | Belföld

Palkovics: a kormány kiemelt szempontnak tekinti a környezetvédelmet

A kormány kiemelt szempontnak tekinti a környezetvédelmet, így a gazdaság növekedését is fenntartható módon biztosítja

2021. Szeptember 25. 17:00, szombat | Belföld

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

2021. Szeptember 25. 15:07, szombat | Belföld

Dolgoznak a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

A kormányzat jelenleg is dolgozik a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

2021. Szeptember 25. 13:04, szombat | Belföld

Kutyakennelben főzte a kábítószert - VIDEÓVAL

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt büntetőeljárást folytat T. Gáborral szemben a rendőrség.