Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2012. Február 04. 14:35, szombat | Belföld
Forrás: HírTv - Fotó: MTI

Riasztás: félméteres havat várnak

Riasztás: félméteres havat várnak

Az ország déli, délkeleti részén néhol már 20 centi hó esett, elzárt település nincs, de néhol hóátfúvásokra számítani kell. Az elmúlt 24 órában ketten fagytak meg, és volt halálos baleset is.

Az északnyugati megyék kivételével országszerte esik a hó. Elzárt településről egyelőre nem érkezett információ. A legtöbb csapadék a déli megyékben esett, Továbbra is kilenc megyében van érvényben a legmagasabb, piros riasztás – ezeken a területeken szombat estig 40-50 centiméter havat várnak. Az Alföldön és Észak-keleten hófúvásokra is számítani kell, akár 70 km/órás viharos széllökések is várhatók, amelyek akár félméteres hótorlaszokat emelhetnek. Az ország középső területén 10-30, délen 40-50 centiméteres hó várható.

A fővárost a délelőtti órákban érte el a havazás, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése vasárnap délelőttig 20 centiméter hó eshet. A Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) 98 munkagéppel szórja az 1200 kilométer hosszúságú fő és közösségi útvonalakat. Emellett 330 hómunkás tisztítja a járdákat a lépcsőket és a gyalogátkelőhelyeket. Az FKF várja a hómunkások jelentkezését a kerületi szolgáltatási csoportoknál.

Címkék: fagy, hóesés, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a

2024. Május 22. 14:01, szerda | Belföld

Már nyomtatják a szavazólapokat

2024. Május 22. 13:55, szerda | Belföld

Az államtitkák szerint a magyar szakképzés Európában a második helyen van

Szintet lépett a magyar szakképzés, hiszen Európában a második helyen van - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.

2024. Május 22. 13:51, szerda | Belföld

A békéért, a háború ellen vonul a Békemenet június 1-jén