Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.

A több mint 860 millió forintos építkezés megrendelője a Borsod-Abaúj -Zemplén Megyei Kormányhivatal volt. A munkát közbeszerzésen nyerték el – tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

Az Ózd központjában található, összesen 3890 négyzetméter alapterületű, alápincézett, földszintes épületen, rekord gyorsan, hat hónap alatt végezték el a munkákat. Lebontották a belső térelválasztókat, burkolatokat és az igényeknek megfelelően húztak fel új falakat. Minden ajtót, ablakot kicseréltek. A födém és homlokzat utólagos hőszigetelést kapott. Felújították az elektromos és gépészeti rendszereket is. A tetőre napelemrendszert építettek be. Az irodákat részben klimatizálttá tették. Álmennyezettel borították az egész épületet, festették a falakat és új burkolatokat is elhelyeztek. Az új hivatalhoz parkoló is tartozik. Átlagosan 80 ember dolgozott az építkezésen.
A felújított épületben a járási hivatal tevékenységén túlmenően családtámogatási, nyugdíj- és egészségbiztosítási, földhivatali, építésügyi, valamint népegészségügyi, élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi feladatokat látnak el a szervezeti egységek. Az Ózdon és térségében élő emberek a jövőben kényelmesen, kulturált körülmények között, egy helyen tudnak elintézni minden olyan ügyet, amely a kormányhivatal és a járási hivatal hatáskörébe tartozik. A reumás panaszokkal küszködő gondozottak, betegek sem maradtak ellátatlanul, őket az Almási Balogh Pál Kórház területén kialakított korszerű, új reumaszárnyban fogadják Ózdon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat