Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2024. Március 05. 06:47, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Republic 35 jövő februárban az MVM Dome-ban

Republic 35 jövő februárban az MVM Dome-ban

A Republic jövőre lesz 35 éves. A zenekar a jubileumot különleges koncerttel, számos vendéggel fogja ünnepelni 2025. február 1-én az MVM Dome-ban.

Az együttes komoly sikereket ért el az énekes-szövegíró, Bódi László, azaz Cipő vezetésével. Sikerük a frontember 2013-ban bekövetkezett halála óta is töretlen, azóta három stúdió- és két koncertalbumot készítettek - írták a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A születésnapi koncerten felcsendül valamennyi nagy sláger, de hallhatóak lesznek újabb sikerek is, így a Rajzoljunk álmokat, az Élni jó, az Odavisz a szél, a Balatoni lányok, vagy a hivatalosan még meg sem jelent Ki van a házban.

A pop és a rock határán működő Republic 1990-ben alakult, dallamos zenéjük, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegeik az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Szeretni valakit valamiért; Neked könnyű lehet; Engedj közelebb; Repül a bálna; Ha itt lennél velem; A 67-es út; Kék és Narancssárga; Szállj el, kismadár.

A kilencvenes évektől folyamatosan növekvő népszerűségük olyan pályatársak elismerését vívta ki, mint Bródy János, Tolcsvay László, a Beatrice, a Bikini vagy Koncz Zsuzsa, ez többször közös produkciókban is megmutatkozott.

A zenekar frontembere, szövegírója és számos dal szerzője 23 éven át Bódi László Cipő volt, aki 2013-ban hunyt el szívbetegségben. A csapatból nem sokkal később távozott a meghatározó zeneszerző, gitáros, Tóth Zoltán. 2014 óta a zenekart négyen alkotják: Boros Csaba (basszusgitár, ének); Patai Tamás (gitár, vokál); Halász Gábor (gitár, vokál); Nagy László Attila (dob).

A Republic eddig negyven lemezt adott ki, a legutóbbit 2019 novemberében Magyarazűrben címmel. Az együttes számos szakmai díjat kapott, minden lemeze magas példányszámban kelt el.

Címkék: republic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:09, csütörtök | Életmód

Felújított Kádár-kocka típusú házakról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia

2024. Május 22. 06:00, szerda | Életmód

Hol tart most Magyarországon a mesterséges intelligencia forradalma?

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia – vagy divatosabb nevén AI – világszerte meghatározó tényezővé vált a technológiai fejlődésben, és Magyarország sem maradhat ki ebből az átalakulásból.

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.