Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Hírek

2016. Augusztus 19. 07:24, péntek | Sport

Quadosok a KZ Invest Kupán

Quadosok a KZ Invest Kupán

KZ Invest Kupa IV. forduló. Nyíregyháza, Autópiac. Tokaji út. 2016.08.20. Beszélgetés Tivadarral, Márkkal és Tiborral a nyíregyházán augusztus 20.-án megrendezésre kerülő aszfaltos KZ Invest Kupa előtt.

Körkérdés quad versenyzőkhöz a versenyelőtt.

Aszfalton quaddal, hogy is van ez? Honnan jött az ötlet az induláshoz?

Kunkli Tivadar: Régen is mentünk már aszfalton SuperMoto kategóriában, ahol 70% beton és 30 % föld volt. Popik Jancsi felkérésére indulok Mihalikékkel.

Mihalik Tibor: Én 15 évet legokartoztam nekem az aszfalt teljesen hazai pálya. Egy éve quadozok a fiammal. Quadcrossban ugratunk rendesen, míg itt az aszfalton max kétkeréken megyünk majd. A versenyen az embernek önmagát a legnehezebb legyőzni. 44 évesen kezdem el quadozni, ezért 44-es a rajtszámom. Sosem késő elkezdeni quadozni, ajánlom mindenkinek.

Mihalik Márk: Ez egy felvetés volt, hogy mi lenne ha elmennék egy ilyen versenyre. Mi még nem versenyeztünk aszfalton. Tivadarral edzettünk télen aszfalton a mezőkövesdi reptéren, a formában maradás miatt. Kijelölt gumiabroncsok között csapattunk. Édesapámmal már több versenyen is részt vettem, de még aszfaltoson nem indultunk együtt sohasem. Most lesz nyíregyházán a KZ Invest Kupán az első alkalom.

Amire büszke vagyok, hogy a "Legeredményesebb Junior" versenyző díjat kaptam a 2015 MAMSZ-tól.

Mivel kíván másabb vezetési technikát aszfalton mint lazább talajon?
- Kunkli Tivadar: Teljesen más, a motorokat le kell rakni alacsonyra, és SuperMoto kerekekkel megyünk. Másabbak az ívek mint lazább talajon, feszül az egész motor más vezetést kíván, nagyobb a tempó is.

- Mihalik Tibor: Borzasztó pontosnak kell lenni, mert büntet a motor. A betonon tizedekre vagyunk egymástól, míg a crossban másodpercekre akár. A short track-ban lazábbak a féktávok, a betonnál nagyon pontosan kell menni, jó kanyar ívet kell használni. A betonon való versenyzés a precizitásról szól.

- Mihalik Márk: Pár tapasztalatot tudok csak megosztani, én salakpályán szoktam versenyezni. Salakpályán egy adott irányban megyünk 4 kört. Egy jó rajt és a helyezkedés döntheti el a sorrendet és fejben hogyan rakom össze a köröket. Ott a 4 körön kell a legjobb tudással versenyezni. Általában egy perc alatt megyünk 4 kört. Az aszfalt nagyon megterhelő, mert fizikális mentálisan is kiveszi az erőt. Fejben itt is jól kell össze rakni a pályát. Toppon kell tudni maradni pontosan minden kanyarban. gokartozásban fizikailag nem vesz ki annyira mentálisan nagyon el lehet fáradni.

A nézőknek készülsz-e valami meglepetéssel?
- Kunkli Tivadar: Gyorsan akarok menni.
- Mihalik Tibor: Az a baj a betonon a motorral, hogy nehéz látványosan menni. Nagy a tapadás egy helyben nem is tudunk forogni vele.

- Mihalik Márk: A Pálya kialakításától fog függeni, hogy mennyire tudok majd a nézőknek versenyezni.

Szurkoljunk közösen a fiúknak augusztus 20.-án a nyíregyházi autópiac területén megrendezendő KZ Invest Kupa IV. fordulóján!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: quad

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 22. 16:02, kedd | Sport

A magyar válogatottnak a saját kezében a sorsa

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán abban a tudatban léphet pályára Németország vendégeként a részben budapesti rendezésű Eb-n, hogy ha meglepetést okozva legyőzi esélyesebb riválisát, akkor nyolcaddöntőbe jut.

2021. Június 19. 09:28, szombat | Sport

Dupláztunk Ausztriában

Kilenc Supercar pilóta vágott neki a június 12-13-án a Greinbcahban megrendezett Rallycross Osztrák, és Szlovák bajnoki illetve FIA CEZ futamon.

2021. Június 18. 18:47, péntek | Sport

Új pálya, új győzelmek

Gender Racing Team – TopJet FX2000 - Vallelunga

2021. Június 11. 14:33, péntek | Sport

Újra olasz pályán

FX RACING WEEKEND – AUTODROMO VALLELUNGA