Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Augusztus 28. 11:05, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Prostitúció miatt panaszkodnak a brüsszeliek

Prostitúció miatt panaszkodnak a brüsszeliek

Prostitúcióra panaszkodnak Brüsszel egyik legfelkapottabb környékének lakosai - derül ki a La Libre Belgique című belga napilap szerdai cikkéből.

A második legnagyobb példányszámú, francia nyelvű újság azt írja, hogy Ixelles-ben, a Bois de la Cambre-tól északra fekvő területen, ahol egyébként "aranyáron kapkodják el" az ingatlanokat, néhány hónapja megjelentek az utcákon a prostituáltak, ezzel párhuzamosan pedig az autófeltörések is megszaporodtak.
A kialakult helyzet miatt egy lakos levélben fordult a kerület polgármesteréhez. A lap által idézett írás tanúsága szerint "az emberi árucikkekért" érkező autósok körforgása napnyugta után veszi kezdetét, este 11:30 és hajnali 3 óra között pedig szinte folyamatos.
"Teljesen elfogadhatatlan, ami az ablakaink alatt zajlik, és az is, hogy reggel, amikor a gyerekekkel útnak indulunk, használt papír zsebkendők és óvszerek hevernek mindenhol" - írja a felháborodott helybéli, akit az újság nem nevez meg.
A helyiek attól is tartanak, hogy a prostitúció akár erőszakot is szülhet. A levélíró szerint ugyanis miután az ott élők rászóltak a szexmunkásokra és ügyfeleikre, fél órán belül érkezett egy autó, tele "izomagyúakkal", akiknek az volt a feladatuk, hogy biztosítsák, a helyiek ne zavarhassák meg az "üzletmenetet".
"Fennáll a kockázata annak, hogy fizikai összeütközés robban ki a környékbeliek és a védelmezők között. Ez árt a biztonságérzetünknek" - áll a polgármesternek írt levélben.
A kerület egyik önkormányzati képviselője ígéretet tett arra, hogy foglalkozik az üggyel, kérdőre vonja a polgármestert, valamint javaslatot tesz arra, hogy a rendőrség rendszeresen járőrözzön a környéken.
Belgiumban a prostitúciót nem tiltja a törvény, tilos viszont az örömlányok bármilyen formában történő futtatása, így például a törvény szerint bordélyházak sem üzemelhetnek. Ennek dacára Brüsszelben és Antwerpenben is vannak nem hivatalos, megtűrt kuplerájok.
Az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának (UNODC) adatai szerint Belgium - a megengedő szabályozás és a laza ellenőrzés okán - egyike azoknak az országoknak, ahol az emberkereskedelem legtöbb áldozata kiköt. Ezt a bűncselekményt a belga jog 15 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja. Egy 2009-es felmérés adatai szerint a Belgiumban dolgozó örömlányok 70 százaléka bolgár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni