Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 20. 16:24, péntek | Belföld
Forrás: MTI Fotó: hodmezovasarhely.hu

Pert indítana Gúr Nándor ellen Hódmezővásárhely jegyzője

Pert indítana Gúr Nándor ellen Hódmezővásárhely jegyzője

A város jó hírnevének megsértése miatt per indítását kezdeményezi Gúr Nándorral, az MSZP alelnökével szemben Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője.

A köztisztviselő az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Gúr Nándor pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott valótlan és a város jó hírnevét sértő nyilatkozatai miatt kezdeményezi, hogy a képviselő-testület indítson pert egymillió forint kártérítés megállapítása érdekében.
Korsós Ágnes hangsúlyozta, hogy a várost lejárató és valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatok megsértik a település jó hírét, megsértik a hódmezővásárhelyi polgárokat, és súlyos károkat okoznak a közösségnek.
A főjegyző kifejtette, Hódmezővásárhelynek, a hódmezővásárhelyiek közösségének joga van a jó hírnévhez, amit senki nem sérthet meg következmények nélkül.
A jövőben minden esetben, amikor politikai szereplők nagy nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesznek vagy valós tényeket hamis színben tüntetnek fel a városról és az önkormányzatról, haladéktalanul kezdeményezni fogja a közgyűlésnél a polgári peres eljárás megindítását - tudatta Korsós Ágnes.
A Fidesz és a KDNP helyi szervezetének közleménye szerint a szocialisták rárontottak Hódmezővásárhelyre.
"A szocialisták nem szeretik Hódmezővásárhelyt, ezért mindig is büntették az itt élőket. A hódmezővásárhelyiek azonban megvédték érdekeiket a szocialista időkben, és megvédik most is, mert a város az összefogás példájává vált" - áll a közleményben.
A két helyi pártszervezet arra kért minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, a város hírnevének besározását, s vessenek véget a békétlenség szításának. Azt is kérik az MSZP politikusaitól, ahogyan eddig elkerülték várost, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.
Gúr Nándor pénteki - Kis Andreával, az MSZP a városban szeptember 2-án rendezendő időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott - sajtótájékoztatóján kijelentette, Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut.
A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és Lázár János fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is – tette hozzá a politikus.
Bár a kormány azt ígérte, tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremt, az emberek a munka világában zajló változásokból egyelőre csak azt érzik, hogy kevesebb pénzért többet kell dolgozniuk - közölte az országgyűlési képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során