Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 07. 18:20, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Pénteken is sokfelé lesznek heves zivatarok

Pénteken is sokfelé lesznek heves zivatarok

Négy nyugati megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez csütörtökön kora este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: csütörtökön és pénteken összességében több helyen valószínűek zivatarok, melyek közül a hevesebbek leginkább a délutáni, késő esti órákban fordulhatnak elő. Pénteken este délnyugat felől zivatarrendszer érheti el az országot. A zivatarokat néhol felhőszakadás, 90 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső (akár 2-3 centiméter feletti jégátmérővel) kísérheti.

Péntekre mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetéseket. Ezek között a várható heves zivatarok miatt Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére a másodfokú (narancs) figyelmeztetést is kiadták. Ezekben a megyékben a heves zivatarokat károkozó szél, nagy méretű jég is kísérheti.

Országos, középtávú előrejelzésük szerint a hétvégén is marad a csapadékos, de meleg időjárás. A napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, felhőszakadás, de a maximumok jellemzően továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.