Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2016. Augusztus 31. 13:38, szerda | Sport
Forrás: mti.hu

Paralimpia 2016 - Gyerekekkel töltenék meg a lelátókat

Paralimpia 2016 - Gyerekekkel töltenék meg a lelátókat

Több tízezer brazil iskolás szurkolhat a riói paralimpián egy nemzetközi kampánynak és a játékok oktatási programjának köszönhetően.

A londoni olimpia marketingigazgatója, Greg Nugent által múlt héten indított kampány célja tízezer brazil iskolás eljuttatása a játékokra. A #FillTheSeats (Töltsük meg a lelátókat) kezdeményezés támogatói 30 dollárért (8300 forint) vásárolhatnak tiszteletjegyet a játékokra, az összegyűlt összeg pedig a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) alapítványa, az Agitos számlájára kerül. A szervezet ebből vásárol brazil gyerekeknek és fogyatékkal élőknek jegyet, a fennmaradó összeget pedig mozgáskorlátozott dél-amerikai emberek sportolását támogató projektekre fogják fordítani. A kampányt a játékok szervezői és az IPC is támogatja.
"A kampány megmutatja, hogy a paralimpia szelleme egyetemes, és az ötlet, hogy brazil gyerekek és fogyatékkal élők jussanak el általa a játékokra, inspiráló." - mondta Xavier Gonzalez, az IPC vezérigazgatója, és mindenkit arra buzdított, hogy támogassa a kampányt. Ezt a Coldplay zenekar már meg is tette. A londoni paralimpia záróünnepségén fellépett brit rockbanda Twitteren ösztönzi jegyvásárlásra rajongóit.
A kampány mellett az olimpia oktatási programja, a Transforma is lehetőséget biztosít arra, hogy még többen jussanak el a játékokra: a szervezők és a brazil kormány közös kezdeményezésének köszönhetően 33 ezer jegyet fognak szétosztani helyi diákoknak, akik emellett utazást, étkezést és szurkolói pólót is kapnak.
Hétfőig a rendelkezésre álló 2,5 millió jegyből 1 millió kelt el a jövő szerdán kezdődő játékokra. A jegyek ára tíz real (900 forint) és 130 real (11 ezer forint) között mozog.
A szeptember 7. és 18. között megrendezésre kerülő játékokon 4350 sportoló indul. A magyar színeket 43-an képviselik.

Címkék: paralimpia

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 18:12, péntek | Sport

Szoboszlai a hétvégén visszatérhet

A hétvégén várhatóan visszatérhet kisebb sérülése után Szoboszlai Dominik, a RB Leipzig labdarúgója.

2022. Január 16. 17:06, vasárnap | Sport

Szoboszlai megsérült, több hetet is kihagyhat

Sajtóértesülések szerint akár egy hónap kihagyás is várhat Szoboszlai Dominikra, az RB Leipzig magyar válogatott futballistájára.

2022. Január 11. 15:15, kedd | Sport

Nagyszerű győzelem!

A Ritmus Ase az A-Híd Szilveszter Rallye-ra visszatért a 2019-ben közös bajnoki címet szerzett Vincze Ferkóhoz és a győztes recept ismét működött,

2022. Január 11. 13:02, kedd | Sport

Győztes visszatérés a Szilveszter Rallyn

Győzelemmel tért vissza mind a ralipályákra, mind a Korda Racing kötelékébe Vincze Ferenc, aki mellett az Európa bajnok úszó, Verrasztó Dávid is a csapat színeit képviselte az évbúcsúztató az A-Híd Szilveszter Rallyn.