Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 19. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Pályafelújítások miatt egyes vonalakon pótlóbuszok járnak

Pályafelújítások miatt egyes vonalakon pótlóbuszok járnak

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat

- közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon március 21-23-án a vonatok módosított menetrend szerint járnak a Székesfehérvár és Várpalota között végzett pályakarbantartási munkák miatt. Székesfehérvár és Várpalota között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.
A Bakony, a Göcsej és a Citadella InterCity-k, valamint a veszprémi személyvonatok a Déli pályaudvarról fél órával korábban indulnak és Budapest felé is változik a mentrendjük.

A Püspökladány-Biharkeresztes vonalon március 19-től 28-ig és április 20-tól 29-ig pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezek Bárándon és Mezőpeterden a vasútállomást nem érintik, a települések központjában állnak meg. A vonalon közlekedő nemzetközi vonatok helyett nem kell pótlóbusszal utazni. A 346-os és a 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok módosított menetrend szerint, Biharkeresztesen át, kerülőúton járnak, a 404-es és a 405-ös számú Corvin nemzetközi vonatokkal egyesítve. A 406-os és a 407-es számú Corona nemzetközi vonatokkal egyesítve közlekednek a 472-es és 473-as számú Ister vonatok nemzetközi kocsijai.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon március 19-től 28-ig, és április 20-tól 29-ig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint járnak. Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár ideje alatt a Lőkösháza határátmenetben a nemzetközi forgalom szünetel. A 346-os és a 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok kerülőúton, Biharkeresztesen át közlekednek.

A Békéscsaba-Kétegyháza-Mezőhegyes vonalon március 19-től 28-ig és április 20-tól 29-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. Békéscsaba-Kétegyháza-Medgyesegyháza között pótlóbuszokkal kell utazni. A Bánkút megállóhelyre történő eljutást betétjáratokkal biztosítják, ezek a Medgyesegyháza állomáson csatlakoznak a Békéscsaba-Medgyesegyháza viszonylaton közlekedő pótlóbuszokhoz.

A Mávinform felhívta a figyelmet arra, hogy az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás telefonon a MÁVDIREKT információs szolgálatánál kérhető. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei a www2.gysev.hu oldalon olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.