Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 14. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált június 3. és 18. között Budapesten.

Az idei eseménysorozatban 800 magyar és 200 külföldi művésze, 37 zenei és tánccsoport 30 órányi produkcióval képviselteti magát - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az előadások sora az Egy hazában sokszínűen című programsorozattal bővül, amely a Magyarországon élő nemzetiségek máig meglévő tánc- és zenei tradícióiból vonultat fel egyedi produkciókat új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A karneváli események koronájaként rendezik meg június 16-án a Monarchia Bálja című gálaműsort a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A magyar táncegyüttesek és zenekarok mintegy 200 művészének műsora a hagyomány és korszerűség szellemében, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Budafoki Dohnányi Zenekar főszereplésével valósul meg.

A Kiváló Fesztivál és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja az értékmegőrzés, a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, személyessé tétele és a közösségépítés.

Címkék: duna, karnevál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.