Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Március 25. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Országos tisztifőorvos: jól állunk az oltással, de még mindig nincs elég vakcina

Országos tisztifőorvos: jól állunk az oltással, de még mindig nincs elég vakcina

Magyarország jól áll a védőoltási program végrehajtásával, de még mindig nincs elég vakcina - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília bejelentette, hogy megkezdődik az úgynevezett kritikus infrastruktúrában dolgozók, mások mellett az áramellátási és tömegközlekedési szolgáltató vállalatok munkatársainak beoltása.

Hangsúlyozta, a járvány nagyon gyors terjedése miatt döntött úgy az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport, hogy az egészségügyi és szociális ellátásban dolgozók, a regisztrált idősek, a krónikus betegek, valamint a védekezést irányító rendőrök és katonák oltását szerdától kiterjeszti a Budapesti Közlekedési Központ, a paksi atomerőmű, az MVM Zrt., valamint a MÁV Zrt. és GYSEV Zrt. kritikus infrastruktúrájában dolgozó alkalmazottaira.

Ki kell terjeszteni az oltandók körét, miközben a 65 év felettiek korábban megkezdett oltása továbbra is tart az oltóhelyeken és a háziorvosi rendelőkben - mondta a tisztifőorvos.

Címkék: oltás, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk