Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 01. 08:01, szerda | Bulvár
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Országos Beatles találkozó lesz a McCartney-szülinap után

Országos Beatles találkozó lesz a McCartney-szülinap után

Paul McCartney 80. születésnapja után egy nappal, június 19-én rendezik az idei országos Beatles találkozót. A Kobuci kertbe szerveződő esemény fővédnöke Jon Keats, a legendás liverpooli Cavern Club igazgatója.

Mielőtt a Beatles elindult a világhírnév felé vezető úton, 1961 és 1963 között 292 alkalommal lépett fel a Cavern Clubban.

"Jon Keats figyelemmel kíséri a Bits tevékenységét, mi is mintegy húsz koncertet adtunk már a világ legnagyobb Beatles eseményén, a Beatle Week-en" - idézte Derecskei Zsoltot, az országos Beatles találkozó főszervezőjét, a legautentikusabb magyar Beatles-tribute zenekar, a Bits tagját az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

Mint írták, Paul McCartney 80. születésnapjára az egész világ készül, a magyar Beatles rajongók pedig hagyományosan - idén hetedik alkalommal - gyűlnek össze Budapesten, Magyarország legnagyobb Beatles eseményén június 19-én 16 órától az óbudai Kobuci kertben.

A rendezvényen a Bits három koncertblokkot is előad. Vendégművészként fellép Petruska András egy általa erre az alkalomra készített Beatles-műsorral. A találkozón lesz a nagyszabású Beatles kvízjáték döntője, amelynek értékes nyereménye egy eredeti Höfner hegedűalakú basszusgitár. A Höfner gitárgyár jóvoltából gitárritkaságokat lehet kézbe fogni a helyszínen.

Címkék: beatles, találkozó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára