Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. November 10. 09:09, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor: 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést

Orbán Viktor: 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést

2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést, mert az 2023-ban \"összezsugorodott nullára, vagy talán még az alá is esett\" - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor kiemelte: a gazdasági növekedés jó hír, mert ez a munkahelyek megvédésével, sőt, a munkahelyek gyarapodásával jár, béremelést, életszínvonal-emelkedést hoz. Ezért 2024-ben "a növekedésen keresztül komoly segítséget kell adnunk a családoknak" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: három dolgot vállaltak az idei évre a gazdaságban. Azt, hogy a nyugdíjak értéke egyetlen forintot sem veszíthet, megvédik a munkahelyeket, és egyszámjegyűvé vágják vissza az inflációt az év végére - sorolta.

Hozzátette: "három dolgot vállaltunk a gazdaságban, mind a hármat teljesítettük".

Brüsszelben változásra van szükség

A kormányfő az uniós migránspolitikájáról szólva azt mondta, Magyarország egy dolgot kér, hogy ne erőszakoljanak rá olyan politikát, amely a nyugati tagállamokat tönkre tette, "nem akarunk mini Gázákat Budapest kerületeiben, meg terrortámadásokat, meg bandaháborúkat".

Magyarország toleranciaajánlatát azonban nem fogadják el, Európában egységes migránspolitikát akarnak, amelynek olyannak kell lennie, mint Európa nyugati felében - mondta Orbán Viktor, aki közölte, a következő hónapoknak ez lesz a nagy küzdelme, és a jövő évi európai parlamenti választásoknak is ez lesz az egyik tétje.

A miniszterelnök azt mondta, ha a magyar kormány a nemzeti konzultáción megkapja a megerősítést, akkor a magyar kormány ki fog tudni tartani.

A nemzeti konzultáció célja az egység

Orbán Viktor azt mondta: a hatalom és az állam közösségi életének lényege a közös cselekvés képessége, hogy a legfontosabb kérdésekben egységes vélemények jöjjenek létre, és a kialakult vélemények tükrében, azoknak megfelelő módon, közös cselekvés történjen.

A népszavazás, a parlamenti választás, a nemzeti konzultáció mind a közös cselekvés képességét adja, illetve erősíti meg Magyarországnak - tette hozzá a kormányfő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.