Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. November 16. 07:52, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ónos eső zúdul a nyakunkba

Ónos eső zúdul a nyakunkba

Az ónos eső veszélye miatt hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Több helyen napközben is fagypont körül alakulnak a maximumok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedd este eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, hogy Budapestre és Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől egy gyengébb intenzitású csapadékrendszer érkezik, amely elsősorban az ország északi, északkeleti felében vegyes csapadékot hoz - írták. A Dunántúl északi felén az eső, havas eső mellett inkább csak átmenetileg lehet ónos eső, hó is. A középső és északi országrészben (Pest megye, Dunazug-hegység) hajnalban jellemzően havazás várható, majd délelőtt nyugat felől fagyott esőbe, havas esőbe, esőbe vált át a csapadék. Helyenként viszont kisebb mennyiségben ónos esőre, ónos szitálásra is számítani lehet.

Kitértek arra is, hogy Észak-Magyarországon döntő részben havazás valószínű: ott 2-4 centiméternyi hó is hullhat. Az Alföldön eleinte inkább hó várható, de ott jellemzően - leszámítva az északkeleti peremvidéket - a hőmérséklet emelkedése miatt nem marad meg a hó. Estétől, késő estétől északon újabb hullámban érkezhet újabb csapadék, de ez már jellemzően eső formájában hull. Főként az Északi-középhegységben lehetséges gyenge ónos eső, ónos szitálás.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, a Kisalföldön lesz enyhébb, a Nyírségben hidegebb az idő. Napközben 0-6 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során