Hírek
2011. Július 07. 14:25, csütörtök |
Belföld
Forrás: OrientPress
Olcsóbbá válhatnak a vendéglátóhelyek
Az új vendéglátó-ipari rendelet idén július 1-jétől van érvényben. Hatására egységesek és korszerűbbek lettek az élelmiszerbiztonsági szabályok, és csökkentek a vállalkozások terhei is.
Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint a módosítások célja, hogy az uniós, minimumelvárásoknál ne követeljenek többet. A kistermelőket segíti, hogy közvetlenül értékesíthetik termékeiket az éttermeknek.
Kevesebb lesz az adminisztráció, és egyszerűsödnek, olcsóbbak lesznek a működési feltételek a vendéglátóhelyeken. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára tájékoztató keretén belül elmondta, hogy a régi szabályok korszerűsítésére elsősorban a versenyképesség növelése érdekében volt szükség-számolt be róla a Gazdasági Rádió.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2024. Október 30. 09:45, szerda | Belföld
Kijött a GDP adat, tragikusan teljesít a gazdaság
A tavalyi szintén rossz adathoz képest is csökkent a gazdaság teljesítménye a 3. negyedévben.