Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 02. 11:31, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Olcsó logisztikai helyszín Budapest

Olcsó logisztikai helyszín Budapest

Továbbra is a londoni Heathrow reptér számít a világ legdrágább logisztikai helyszínének, Budapest a 12. legolcsóbb a vizsgált 64 város közül - derül ki a DTZ nemzetközi ingatlantanácsadó legújabb elemzéséből.

Az MTI-hez eljuttatott összefoglaló közlemény szerint a legdrágább, négyzetméterenként 313 dollár éves költségű Heathrow-t Hongkong és Szingapúr követi.
Budapesten tavaly 5,2 százalékkal csökkentek a költségek az előző évhez képest, így itt évente 72 dollárba kerül egy négyzetméter logisztikai ingatlan bérlése.
A magyar főváros mellett a legolcsóbb európai piacok közé tartozik Marseille, Antwerpen, Brüsszel és Lyon, 2017-ig várhatóan ezek maradnak a legköltséghatékonyabb városok.
A közlemény idézi a magyar logisztikai piac egy másik szereplőjének, a CA IMMO ingatlanbefektetési társaságnak a véleményét is, eszerint Magyarország versenyképessége leginkább az európai szinten is alacsony költségszintjének tudható be.
Az ingatlanbefektető úgy véli, hogy a jelenlegi 22,8 százalékos üresedési szintet és a Magyarországon tevékenykedő logisztikai szolgáltatók által bérelt, de a valóságban mégis kihasználatlanul álló üres területeket figyelembe véve, még nem éri meg további fejlesztéseket indítani a közeljövőben.
"Ha a bérleti díjak elérik legalább a prágai szintet, akkor fognak az ingatlanbefektetők komolyabban elgondolkozni, hogy Magyarországon ipari ingatlant vásároljanak" - idézi a közlemény Szalma Pétert, a CA IMMO bérbeadási menedzserét.
Joó Domonkos, a DTZ üzletágvezetője szerint részletesebb összehasonlításban már nem egyértelműen kedvező Budapest pozíciója.
A befektetők szempontjából kedvezőtlen az is, hogy a korábban magasabb bérleti díjjal kötött szerződések lejárta után a hosszabbítás már alacsonyabb bérleti díjon történik, így romlik az ingatlanok jövedelemtermelő képessége - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során