Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2011. December 08. 07:10, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Több tucat tüntetőt őrizetbe vett szerdán a rendőrség Washingtonban, miután az aktivisták több órán át akadályozták a forgalmat a belvárosi K Streeten.

A Fehér Háztól mindössze három sarokra húzódó K Streeten található számos lobbicsoport és politikakutató intézet főhadiszállása. Az utca központi kereszteződéseit a Wall Street-ellenes városfoglalók akciónapja alkalmából több százan szállták meg. A fővárosi rendőrség első becslései szerint közülük 50-70 tiltakozót a forgalom rendjének megzavarása miatt őrizetbe vettek.

Tüntetők vonultak a szerdán kongresszus épülete elé is. Közülük sokakat busszal szállítottak a fővárosba a Foglaljuk vissza a Capitoliumot! megmozdulás keretében, amelynek fő szervezője a szolgáltatóipari dolgozók szakszervezete volt.

Az amerikai fővárosban vasárnap éleződött ki a feszültség a városfoglalók és a rendőrség között, miután a tüntetők a sátraik mellett megpróbáltak fából egy téli főhadiszállásként is használható melegedőházat felépíteni a belvárosi McPherson téren. A rendőrség vasárnap 31 személyt őrizetbe vett a közterületen október 1. óta engedély nélkül sátorozók közül.

San Franciscóban a hatóságok szerdára virradóra 70 embert vettek őrizetbe amikor felszámolták a Justin Herman Plazán két hónappal ezelőtt létrehozott táborukat. A rendőrök kedden a New Orleans-i városháza előtt számolták fel a tüntetők október 6-án felállított sátortelepét.

Címkék: Fehér Ház, washington

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).