Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 28. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: HírTV

Nem törődtek a túlélők felkutatásával

Nem törődtek a túlélők felkutatásával

A kínai sajtó vasúti- és rendőrségi vezetők felelősségre vonását követeli a hétvégi vasúti tömegszerencsétlenség után. A roncsokat megpróbálták elásni, hogy megakadályozzák az utólagos vizsgálatokat.

Csak a kínai sajtó és az egyre dühösebb internetezők nyomására lett ügy lett a 39 halottat követelő szombati vasúti szerencsétlenségből. Két gyorsvonat rohant egymásnak 160 kilométer per órás sebességgel egy hídon. Két kocsi a folyópartra zuhant. Az üzemeltető feleslegesnek ítélte a baleset kivizsgálását, és elkezdte beásni a roncsokat a földbe. A televíziós felvételek láttán a kormány leállíttatta az esetleges személyi felelősség elfedésének kísérletét.

- Azt az utasítást kaptuk, hogy mégis csomagoljunk be és szállítsunk el 6 kocsit, hogy meg lehessen vizsgálni őket - mondta az egyik munkás.

A sajtó úgy tudja: a vonalon minden vészjelző-berendezést kikapcsoltak, így a két mozdonyvezető nem tudta, hogy ugyanazon a sínpáron haladnak. A szerencsétlenséggel kezdetben a hatóságok se foglalkoztak. Az első egységek két órával a riasztás után indultak csak el a helyszínre, túlélőket nem kerestek, csak az eszméletüknél lévő sérülteket látták el. Az egyik 2 és fél éves kislányt véletlenül találták meg 24 órával később a roncsok között.

- A kislány lábában helyreállt a vérkeringés, valószínűleg nem kell levágni. Ettől függetlenül a sebek nagyon elfertőződtek, mert sokáig nem látták el őket - mondta a kislány orvosa.

A kínai rendőrségnek nehéz hete van. A helyi sajtó feltárt egy másik esetet is. Az egyenruhások azért vertek halálra egy mozgáskorlátozott gyümölcsárust, mert lejárt a termelői igazolványa. (rá)

hírTV

Címkék: kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.