Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 28. 16:03, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Negyvenmillió eurós ékszerrablás Cannes-ban

Negyvenmillió eurós ékszerrablás Cannes-ban

Negyvenmillió euró (11,8 milliárd forint) értékben rabolt el ékszert egy fegyveres vasárnap délelőtt a dél-franciaországi Cannes egyik luxushoteljéből - közölte a rendőrség.

Az ismeretlen tettes az ékszerekkel teli táskát a dubaji Leviev ékszerház kiállításáról vitte el a francia Riviéra egyik legismertebb szállodájából, a Carltonból. Az első vizsgálatok szerint a kézitáska tartalmának értéke mintegy 40 millió euróra (11,8 milliárd forintra) becsülhető.

A France Info hírrádió tudósítása szerint fél 12-kor egy fegyveres álarcos lépett be a hotel egyik különtermében rendezett kiállításra, majd gyalog távozott a Croisette-en az ékszerekkel teli táskával.Az első vizsgálatok szerint a biztonsági intézkedések hiánya miatt történhetett ekkora értékű ékszerrablás fényes nappal. A cannes-i rendőrség ugyanis nem is tudott arról, hogy a Hotel Carltonban ékszerkiállítást rendeznek.

Az ügyben a nizzai bűnügyi rendőrség indított eljárást, a szálloda igazgatósága nem kívánta kommentálni a történteket.A májusi cannes-i filmfesztivál alatt hasonló bűncselekmény történt, ugyancsak egy luxushotelben. Akkor az egyik szoba páncélszekrényéből tűntek el másfél millió euró (446 millió forint) értékben ékszerek. A szoba bérlője a Chopard luxuscikkeket gyártő cég egyik munkatársnője volt, akinél a vörös szőnyeges bevonulásokon a filmsztárok által viselt ékszerek voltak.

Címkék: ékszerrablás, Cannes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.