Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 23. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Navracsics: a Bakony-Balaton térség gerincoszlopa a nemesvámosi kerékpárút

Navracsics: a Bakony-Balaton térség gerincoszlopa a nemesvámosi kerékpárút

A Bakony és a Balaton térségének gerincoszlopa lehet a Nemesvámost Veszprémmel összekötő kerékpárút - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön Nemesvámoson az új kerékpárút alapkőletételén.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter örömét fejezte ki, hogy a régióban egyre sűrűbb a kerékpárhálózat, és nem csak a Balaton irányába halad, hanem Veszprémtől nyugat felé is.
Hozzátette: a kerékpárút nemcsak turisztikai és sportcélokból hasznos, hanem azért is, mert megkönnyíti a nemesvámosi nagy cégekhez történő munkába járást.
Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere közölte, hogy az elmúlt években mintegy tíz kilométer kerékpárutat építettek, és ezzel nőtt a kerékpárral közlekedők száma. A városban elindított programot a környező településekkel közösen folytatják, így például Márkó és Bánd irányába - ígérte.
Nemesvámos és Veszprém az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával építi meg 303 millió forintból a négy kilométernyi kerékpárutat. A kivitelező a Magyar Aszfalt Kft., a munka befejezése 2013-ban várható.
A Nemesvámos területén működő három multinacionális vállalat (MTD Hungária, Haribo, Alcoa) és számos kis- és nagyvállalkozás több veszprémi lakost foglalkoztat, így az új szakasz kiépítése lehetőséget ad a kerékpárral munkába járásra.
A tervek szerint a kerékpárút kiépítése folytatódik majd Nagyvázsony irányába, de a végcél a Balaton és a Rába összekötése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: